Aspirantul la Guiness Book, ignorat de portughezi pentru că era român

 

13,600 de file de hârtie, 3,5 kilograme de cremă de pantofi, muncă depusă într-un interval de 365 de zile şi foarte, foarte multă răbdare. Acestea sunt principalele ingrediente de care a avut nevoie botoşăneanul Dragoş Brumăraş pentru a-şi încerca norocul de a intra în Cartea Recordurilor.

Dragoş povesteşte că a început să lucreze la schiţe încă din toamna anului 2009 şi le-a terminat un an mai târziu şi anume în septembrie 2010. Iniţial şi-a dorit ca desenul său să îl poată afişa în Portugalia, ţara unde s-a dus pentru a câştiga un ban în plus muncind în construcţii. Acolo însă, faptul că era român i-a pus extrem de multe piedici şi povesteşte cum nici măcar femeia de serviciu din instituţiile portugheze nu îi dădea atenţie: nu era de-al lor. „Mi-a venit ideea în Portugalia când am făcut o fotografie de câţiva centimetri şi atunci m-am gândit că pot face cel mai mare desen din lume. Am ales aceste muzeu pentru că reprezintă un simbol pentru Portugalia, sincer am zis că am mai mari şanse să intru în Cartea Recordurilor de acolo, poate mă ajută primarul din acel oraş, dar nu am şanse nici să vorbesc cu femeia de serviciu de acolo. Eram român, se face diferenţa între români şi portughezi. Dacă era un portughez avea toate şansele, îl ajutau. Eu prima dată când am deschis o expoziţie acolo a trebuit să aştept o jumătate de an, eram lângă patronul meu şi îi desenam câte ceva şi tot nu m-a crezut că eu sunt autorul”, povesteşte Dragoş. El susţine că s-a născut cu acest dar, iar singurul profesor i-a fost oglinda care i-a arătat de cele mai multe ori imperfecţiunile din desenele sale. În planurile sale de viitor, Dragoş Brumăraş vrea să lucreze la o pictură de mari dimensiuni.
„Încearcă să pună Botoşaniul pe harta Guiness Book”
Curios dar şi impresionat de răbdarea fără limite a lui Dragoş Brumăraş a fost şi viceprimarul Cătălin Alexa care a venit în mai multe rânduri în parcarea Belv pentru a vedea cum decurge activitatea acestuia de a contura marele desen. Concluzia finală a fost cea aşteptată, aspirantul la doborârea recordului mondial fiind felicitat de edilul local. „Bravo lui, chiar este o încercare de care noi ne bucurăm autorităţile locale, pentru că încearcă să pună Botoşaniul pe harta Guiness Book, ceea ce este un lucru foarte bun pentru noi. Noi l-am ajutat, am pus la dispoziţie această locaţie, alta de dimensiunile astea nici nu aveam cum, nu aveam nicăieri o zonă acoperită, a fost cea mai bună soluţie, dintr-o discuţie de ieri, azi am reuşit să punem la dispoziţie locaţia. Dacă putem să îl ajutăm şi cu altceva, cu mare plăcere”, a declarat şi Cătălin Alexa.
Dragoş Brumăraş a lucrat la desenul său de la ora 8:00 dimineaţa şi până în jurul orelor 15:00 când a lipit ultimele file ale operei sale. A răsuflat uşurat şi a oftat : „Sunt fericit, nu-mi vine să cred că am terminat, este gata şi este frumos”, a mai spus tânărul care şi-a fotografiat la rândul său opera cu propriul telefon mobil.
Gabriela ERDIC