Artilerie grea la CL : A apărut contractul cu terenurile lui Tincu - DOCUMENT

 

În mai 2001, la propunerea primarului PSD de atunci, Florin Egner, Consiliul Local a aprobat un schimb de teren cu SC Rapsodia Conf SA. Compania de confecții a oferit 15.476 mp în zona actualului cartier ANL Bucovina şi a primit în schimb 2.693 mp pe strada Mihai Viteazul, la sediul fabricii practic şi 1.023 mp pe strada Pacea.
Mihai Tincu schimb teren Primaria Botosani

Teren de-un miliard contra teren de o sută de milioane

Schimbul, o practică foarte frecventă la acea vreme, dispărută între timp, a fost făcut în baza unei expertize cu supliment prin care terenurile oferite de municipalitatea botoşăneană au fost evaluate la 1,2 miliarde de lei vechi, mai exact 123.390 RON. Problema pe care a reclamat-o săptămâna trecută Florin Ghiorghiţă, viceprimar aflat în conflict cu primarul Florin Egner în urmă cu mai bine de un deceniu, este aceea că oraşul a fost clar dezavantajat prin respectiva tranzacţie deoarece terenul pe care l-a primit în schimb fusese cumpărat cu numai 139,2 milioane de lei vechi, adică de zece ori mai ieftin decât valoarea a ceea ce s-a dat la schimb. Acesta nu fusese achiziţionat direct de SC Rapsodia Conf SRL, ci de cinci persoane fizice - Mihai Tincu, Mitică Olaru, Elena Mustiaţă, Maria Bîrlădeanu şi Carmen Floareş. Toţi aceştia l-au cumpărat de la SC Rotconi SRL pe 11 mai 2001, pentru ca pe 23 mai terenul să fie oferit la schimb municipalităţii botoşănene.

"Schimbul a fost aprobat de două ori"

Directorul general de la SC Rapsodia Conf SA susţine că, de fapt, terenul de pe strada Mihai Viteazu este cel aflat sub o parte din fabrica propriu-zisă, pe care nu găsise acte pentru a-l intabula, fiind nevoit să-l aducă pe această cale în proprietatea unităţii. „Mi s-a spus să cumpăr acolo, acolo am cumpărat şi l-am oferit la schimb”, a afirmat Mihai Tincu, explicând că de la Primăria Botoşani i s-a indicat ce teren să cumpere pentru a-l ceda apoi municipalităţii, fiind vorba de Bucovina deoarece acolo era proiectat la acea dată să se ridice actualul cartier ANL. „Schimbul a fost aprobat de două ori, o dată pe vremea lui Egner, a doua oară pe vremea lui Flutur, prin decembrie 2004, pentru că li se părea că nu e ceva în regulă”, a mai spus Mihai Tincu.
Terenul din strada Pacea ar fi cel în care a funcţionat o perioadă de timp spălătoria „Patru roţi”.
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
 Ghiorghiţă, contraatac violent la Tincu: îşi bat joc de femei, au furat statul, comuniştiÂ
Tincu îi solicită lui Flutur să-l abandoneze pe Ghiorghiţă pentru furt la apă