Arbitrul, şeful de la asociaţie, consilierul şomerilor, femeia care face toţi banii – Leii curg pe toate căile în buzunarele aleşilor de la municipiu

Dacă unii aleşi de la municipiu n-au nici casă, nici apartament, nici teren şi nici maşină, alţii sunt cât se poate de inventivi în a-şi ridica nivelul de trai şi îşi cresc veniturile din activităţi cât se poate de diverse, unele fără nici o legătură cu studiile sau domeniul lor de activitate.

 

Cavalerul fluierului


Şi poate că exemplul cel mai bun este Gabriel Tănasă. Tânărul social-democrat şi-a întregit anul trecut veniturile din… arbitraj. Foarte pasionat de fotbal, acesta este „cavaler al fluierului” în Liga 4 de un deceniu, adică bate judeţul în lung şi lat conducând de la centru meciuri din campionatul judeţean, fără să se teamă de unele corecţii fizice. Şi aceasta în condiţiile în care consilierul social-democrat activează pe post de inginer geodez la o firmă de cadastru-topografie.


„Am muncit pentru asta, ca să ne schimbăm mentalitatea. Eu m-am apucat de arbitraj în 2006, atunci era riscant. Din 2014 am devenit vicepreşedinte la Asociaţia Judeţeană de Fotbal din postura de arbitru, deci era foarte greu, era o surpriză atunci, eram cel mai tânăr vicepreşedinte din România. Dimineaţa până seara sunt la birou, mai nou şi politica, în gabriel tanasafiecare zi mişcare, week-end - ul e mort la mine, tot timpul sunt plecat. Deci la mine ziua e moartă, niciodată nu am timp liber, în detrimentul prietenei mele care tot timpul mă ceartă pentru asta, dar trebuie să înţeleagă”,


Gabriel Tănasă, consilier local.


80 de lei


pentru un meci arbitrat primeşte Gabriel Tănasă indemnizaţie.


În calitate de preşedinte AJF a încasat anul trecut 2.800 de lei, iar ca arbitru 1.180 de lei. Activitatea de geodez i-a adus 14.000 de lei.
Pasiunea acestuia pentru fotbal nu este o excepţie în familie, fratele său, Ionel, a promovat ca arbitru de Liga 3 de doi ani şi speră să mai urce un eşalon.

Alesul sindicalist consiliază şomerii pe indemnizaţie


Un alt social-democrat, pe lângă salariul total de 20.136 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, a încasat şi 3.300 de lei în calitatea sa de membru al consiliului consultativ al Agenţiei Judeţene pentru vasile chiruOcuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Este o structură care reuneşte, printre alţii, reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, iar PSD-istul face parte din această structură în calitatea sa de preşedinte al Uniunii Judeţene a Blocului Naţional Sindical.


„Este exact cum ar fi Comisia de Dialog Social, sunt şi reprezentanţii Prefecturii, ai administraţiei. Şedinţele sunt lunare”,


Vasile Chiru, consilier local.


N-a putut să precizeze cât este indemnizaţia lunară, însă o operaţiune de împărţire arată că ar fi 275 lei. Vasile Chiru a mai beneficiat de retribuţie şi în calitate de membru al consiliului de administraţie de la Casa de Cultură a Sindicatelor, însă în acest caz suma este una mult mai mică, de 764 de lei pe tot anul precedent.

Mai curge câte ceva şi de la asociaţia de proprietari


Laurenţiu Maftei, fost consilier la cabinetul primarului precedent, intrat în deliberativul municipal tocmai în locul lui Ovidiu Portariuc, este pensionar şi primeşte de la statul român în jur de 1.150 lei/lună. Şi-a completat veniturile cu 5.045 lei de la un cabinet parlamentar şi cu 525 de lei de la Asociaţia de Proprietari 1 întrucât face parte din biroul executiv.

Femeia care face toţi banii


silvia diaconuLidera Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD) din municipiul Botoşani este o doamnă care… face toţi banii. În afara celor 45.949 de lei primiţi în calitate de director la Casa Corpului Didactic, Silvia Diaconu a beneficiat de alţi 12.186 de lei pentru activitatea de formator la aceeaşi instituţie, de 5.003 lei ca profesor la Palatul Copiilor, dar şi de premii de la Clubul Sportiv Botoşani, 750 de lei mai exact. Adăugând şi veniturile înregistrate de la Consiliul Local, Silvia Diaconu a atins anul precedent suma totală de 67.359 de lei.


Consilierul care a câştigat cel mai mult rămâne fără bani de pâine


Cel puţin pe hârtie, cei mai mulţi bani dintre toţi aleşii locali de la municipiul reşedinţă i-a făcut liberalul Maricel Maxim, astfel încât desemnarea sa ca trezorier al PNL Botoşani devine explicabilă. Acesta a încasat anul trecut dividende de 150.000 de lei în calitate de asociat unic al SC Credit-Imob SRL, bani care s-au adăugat celor 16.800 de lei obţinuţi ca economist la CAR Mileniul III. Acesta nu se consideră un om bogat.


„Nici pe departe. Asta nu înseamnă bogăţie, înseamnă un trai oarecum decent. Oarecum! Bogăţia vine din suflet, dacă e să vorbim de partea materială nu mă consider un om bogat. Am văzut oameni cu bani şi cred că ştiu să fac diferenţa între cei care au bani şi cei care au mai puţini bani. Şi mai ştiu şi faptul că mai rămân uneori fără bani de pâine, pe la sfârşitul săptămânii. Bun, nu neapărat din cauza sărăciei, ci pur şi simplu nu se încasează o factură, lucrările la un moment dat şi atunci intri într-un moment în care este mai greu cu cash-ul”,


Maricel Maxim, consilier local.

Premii din sport, bolnavul pensionar care poate munci la „Apă”


Pe lângă salariul de director adjunct de la CS Botoşani, Andrei Amos a beneficiat şi de premii în valoare totală de 5.261 de lei conform HG 1.447/2007 privind aprobarea normelor financiare pentru stefan mihaiactivitatea sportivă.  
Tot anul trecut, Cătălina Lupaşcu a făcut 2.430 de lei pe post de colaborator extern la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, Cosmin Andrei a primit înapoi aproape 5.000 de lei contribuţie din campania electorală, iar Ştefan Mihai (foto dreapta) aproape 11.000 de lei din pensia de boală. Asta nu l-a oprit însă să se angajeze şi el, asemenea unei mulţimi de politruci, la SC Nova Apaserv SA şi să primească şi de acolo peste 12.000 de lei.


În ceea ce-l priveşte pe primarul Cătălin Flutur, declaraţia de avere completată relevă că anul trecut a beneficiat de donaţii în valoare de 29.000 de lei pentru campania electorală care l-a readus în fruntea municipiului reşedinţă.