Șapte povești care vă vor emoționa: Cine sunt tinerii care au câștigat până acum bursele de merit de la Kiss FM?

Robotica, sportul, teatrul, dansul și fotografia se afla pe lista pasiunilor celor șapte tineri, care visează să-și transforme pasiunea într-o carieră stabilă, pe viitor.

 

Șapte tineri din România, cu posibilități financiare reduse și situații familiale complicate, sunt câștigătorii de până acum ai Burselor de Merit Mai Mult, campanie inițiată de Kiss FM cu scopul de a sprijini tinerii din România care vor să-și urmeze pasiunile.

 

Inițiată în parteneriat cu organizația World Vision România, campania își propune să identifice tineri care vor primi burse în valoare totală de 200.000 de lei pentru ca aceștia să-și acopere nevoile educaționale și de studii, pentru a-și croi un drum în viață.

 

Robotica, sportul, teatrul, dansul și fotografia se afla pe lista pasiunilor celor șapte tineri, care visează să-și transforme pasiunea într-o carieră stabilă, pe viitor. În momentul de față toți sunt la liceu și în ciuda posibilităților financiare limitate și a situațiilor familiale complicate, au rezultate școlare bune.

 

 


*Isabela (Iași)

 

Isabela din Iași suferă de tulburare emoțională cu tendință de somatizare. Aceasta afecțiune i-a apărut după ce a fost bătută la școală, în clasa a V-a, de către un coleg. După două săptămâni au început să apară crizele epileptice. Isabela leșină constant. Inițial a fost admisă la un liceu din Iași, însă din cauza problemelor de sănătate aceasta a fost transferată la liceul din comună care este aproape de casă, unde poate fi monitorizată de către părinți. Pasiunea pentru fotografie este ca un refugiu pentru Isabela. Are un aparat, însă și-ar dori unul performant. A încercat să-l scoată la vânzare, însă nu i-a găsit un cumpărător. Familia Isabelei este formată din patru membri. Mama lucrează la un magazin din comuna, tatăl este casnic și se ocupă de monitorizarea situatiei Isabelei. Sora mai mică este în clasa a V-a. Părinții fac eforturi pentru a le susține pe cele două fete să meargă la școală și la liceu.

 

 

 


*Paraschiva (Iași)

 

Pasiunea pentru sport a Paraschivei din Iași a apărut în clasa a IV-a. În clasa a VI-a s-a transferat la un liceu sportiv pentru a face performanță. La crosul Iașiului a obținut locul I la proba de rezistență, de 4 km. După un semestru de antrenamente, au apărut probleme de sănătate. A stat două luni internată, iar sfatul antrenorului a fost să renunțe la sport pentru a fi bine din punct de vedere medical. S-a reîntors la școala din sat, dar nu a renunțat la pasiunea pentru sport. Își dorește să continue pe partea de fitness și nutriție ca să-i poată să îi ajute și pe alții cu probleme de sănătate să nu renunțe la sport. Familia Paraschivei este formată din cinci membri. Pentru a-și putea susține copii să meargă la școală, mama este plecată în Anglia, unde lucrează ocazional, fără forme legale, alături de fiul ei.

 

 

 

 


*Mihai (Dolj)

 

Mihai din Dolj învață la un liceu cu profil sportiv din Craiova, secția scrimă. Ultima participare la concursuri a fost la Campionatul Național de Scrimă, grupa speranțe unde a obținut locul 9 pe echipe. Locuiește doar cu mama, nu își cunoaște tatăl și nu primește pensie alimentară.

 

 

 


*Darius (Cluj)

 

Darius din Cluj studiază la Liceul de Arte și Coregrafie din Cluj-Napoca, la secția teatru. Pentru el teatrul este o pasiune mai veche, aceasta fiind opțiunea lui de continuare a studiilor. Pe parcursul anilor a participat la mai multe concursuri de teatru. Locuiește la 45 km de Cluj și face naveta zilnic cu autobuzul, aceasta fiind cea mai mare provocare pentru el și în același timp și costisitoare, din abonamentul lunar de 550 lei îi sunt decontați doar 130 lei.

 

 

 


*Mihai (Ialomița)

 

Mihai din Ialomița este coordonatorul clubului de robotică din școala lui, cu participări multiple la concursuri. Prima participare la un concurs național i-a adus locul 2. Părinții fac eforturi considerabile să îi asigure costurile necesare educației. Frecventarea unui liceu din București este cea mai provocatoare situație pentru familie în acest moment.

 

 

 


*Beniamin (Vâlcea)

 

Beniamin din Vâlcea și-a descoperit la începutul clasei a XI-a talentul sportiv. În foarte scurt timp Beni a trecut de la un pasionat la un competitor bun în mai multe competiții sportive locale și naționale. Îi place fotbalul, joacă și în echipa scolii. Mai are un frate student, locuiește cu părinții, iar singurul venit al familiei este constituit de salariul mamei.

 

 

 

 


*Crina (Cluj)

 

Crina din Cluj locuiește cu ambii părinți și cu sora ei mai mare într-o localitate situată la 65 km de Cluj-Napoca. Mama ei este casnică, lucrează doar tatăl și cu greu fac față nevoilor financiare. În timpul școlii locuiește la internatul liceului. Chiar dacă urmează cursurile unui liceu vocațional, având ca specializare pedagocică, nu și-a uitat pasiunea pentru construcții încă de când era mică și dorește să devină un foarte bun inginer în domeniu.

 

 

Bursa de Merit Mai Mult, parte dintr-un angajament pe termen lung al Kiss FM cu privire la tineri și educație

 

Prin campania Bursa de Merit Mai Mult, Kiss FM vine în sprijinul acelor tineri care au înțeles cât de important este să aibă un vis în viață pe care să-l urmeze și pentru care să lupte. Astfel, pentru a încuraja acești tineri, vedete din România, precum Oana Pellea, Feli, Ana Maria Popescu (Brânză), Călin Goia, Chef Florin Dumitrescu și Andi Vasluianu s-au alăturat campaniei, dând publicității fotografii de când erau tineri atunci când și ei visau să facă ceva în viață.

 

Campania Bursa de Merit Mai Mult reflectă preocuparea Kiss FM față de tinerii din România și educația noilor generații, prin recunoașterea meritelor celor care și-au descoperit un talent, o vocație și luptă pentru realizarea unui vis. Kiss FM înțelege cât de important este ca tinerii să-și găsească cât mai devreme drumul în viață și consideră crucial orice sprijin oferit în acest sens.

 

Tinerii talentați sau cu performanțe deosebite care provin din medii defavorizate, Bursa oferită în cadrul campaniei esta una financiară, prin care tinerii își pot asigura nevoile care țin de visurile lor, precum cursuri, materiale, instrumente etc.

 

 

Un sfert dintre adolescenţii din mediul rural nu și-au descoperit încă nicio pasiune

 

Conform datelor World Vision România, un sfert dintre adolescenţii din mediul rural nu și-au descoperit încă nicio pasiune, 4 din 10 copii nu participă la nicio activitate extrașcolară şi 73% dintre copiii de gimnaziu nu au mers niciodată în tabără.

 

În România trăiesc aproximativ 2 milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani, iar 24% dintre aceștia, adică aproape jumătate de milion, trăiesc în sărăcie, conform Eurostat. Tinerii români sunt cei mai săraci din Uniunea Europeană, țara noastră fiind pe ultimul loc în acest top, întrecută chiar și de Bulgaria.

 

(Kiss FM)