Timp de două ore și jumătate, în sala de ședințe a Prefecturii, astăzi, s-a vorbit numai despre bani.
Cum x dintr-o instituție câștigă mult mai puțin decât y, angajat pe post identic, din altă unitate de stat.
Sau cum din cauza lefurilor mici, care în unele cazuri sunt triple față de privat, se va ajunge la situația în care calitatea actului prestat, să fie scăzută.
Despre inechitățile care există între sistemul bugetar și cel privat se vorbește mai puțin spre deloc.
Iar un exemplu edificator în acest sens a venit tocmai de la președintele Consiliului Județean Botoșani.
”La mine se întâmplă același lucru. Șoferul de la CJ are mai puțin decât cel de la DSP. Comparativ, nu vreau să facă nici o acuză la nimeni și nici un afront, dar trebuie lucrurile să fie echilibrate. Noi la CJ nu am mers nici la vârf, nici la partea de jos”,
Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani
Șeful județului era oarecum indignat de faptul că membrii cabinetului său se simt discriminați din punct de vedere financiar față de omologii de la Timișoara.
Timișorenii câștigă din postura de consilieri ai președintelui în jur de 90 de milioane de lei vechi.
Adică de aproape cinci ori mai puțin decât câștigă un salariat de la privat. Sau, dacă vreți, de 10 ori mai mult decât un muncitor din domeniul confecțiilor.
Faptul că la Timișoara se poate și la Botoșani este pentru Costică Macaleți un exemplu care sfidează logica.
”Pot da și eu exemple care iar sfidează logica. Consilierii președintelui CJ, indiferent cine o fi ăla. La Timișoara au 90 de milioane de lei vechi, iar la CJ Botoșani au 35 de milioane de lei vechi. Dar probabil, e un punct de vedere personal, la administrația locală trebuia pusă în grilă pentru că era cu mai puține discuții”,
Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani
Pentru a se evita astfel de inechități salariale, Costică Macaleți a propus ca toți factorii de decizie să se pună la masa dialogului.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL: