Aproape 1.500 de locuri de cazare disponibile la Botoșani, prefectul (din nou) în teren – GALERIE FOTO

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști, lucrători vamali, medici veterinari, reprezentanți ai Prefecturii, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor sunt la datorie 24/7 și lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat din județul Botoșani pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

 

În ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 833 persoane cu 178 vehicule.

 

La ora 20.00, erau disponibile pentru cetățenii sosiți din Ucraina 1472 locurile puse la dispoziție de către autoritățile din județul Botoșani

 

Voluntarii filialei de Cruce Roșie Botoșani au distribuit produse de igienă personală, alimente neperisabile, apă, sucuri, jucării, pături, lenjerii, fructe cetățenilor ucraineni cazați în spații de cazare din Concești, Păltiniș și Săveni.

 

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, verifică permanent situația operativă în Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, iar astăzi s-a deplasat în Punctele de Trecere a Frontierei de la Rădăuți-Prut și Stânca, pentru coordonarea acțiunilor din zona de asistență umanitară.

 

”Într-o astfel de situație sunt esențiale coordonarea și organizarea. Măsurile întreprinse până în prezent sunt rezultatul colaborării eficiente între structurile MAI, autoritățile publice și private, ONG-uri și voluntari,”

a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

 

Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu.

 

Informații utile

 

De astăzi Ministerul Transporturilor pune la dispoziția celor interesați o aplicație prin care sunt prezentate coridoarele verzi de tranzit pe teritoriul României, pentru persoanele refugiate din Ucraina.

 

Datele sunt furnizate în limba română, engleză și ucraineană, pentru modurile de transport feroviar, rutier și aerian.

 

Prin această aplicație persoanele refugiate care vor să tranziteze România pot alege cele mai eficiente rute.

 

Aplicația a fost dezvoltată de CESTRIN, unitatea aflată în coordonarea Ministerului Transporturilor.

 

Aplicația poate fi accesată din linkul de mai jos:

 

https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=68e8bb8089cc4d3f9d0a0cbe44afc425

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store