Apelul disperat la muncă al primarului din Dângeni aduce investitori de peste graniță: Preferăm colaborarea cu firme mici

După ce primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu a devenit cunoscut în țară cu mesajul disperat postat la sfârșitul lunii noiembrie pe Facebook, prin care îi ruga pe consăteni și în mod special pe tineri să meargă la muncă, acesta a început să fie ”curtat” de investitori de peste graniță.

 

Unul dintre cei mai populari primari și anume Cătălin Rotundu începe ușor, ușor să culeagă roade după munca sa asiduă de convingere a consătenilor să lucreze în domeniul confecțiilor, cu un salariu de 1.000 de lei și transport inclus. Acesta a reușit în cele din urmă să aducă oameni la treabă și să-i convingă că munca este ”brățară de aur”. Pentru că situația a fost foarte mediatizată atât în presa botoșăneană, cât și în cea națională, se pare că investitorii încep să fie atrași de locul unde oamenii nu prea se dădeau în vânt cu munca. De pildă, în dimineața zilei de duminică, 7 decembrie 2014, primarul a publicat un mesaj pe pagina de socializare prin care și-a informat prietenii virtuali că un investitor din străinătate și-a oferit disponibilitatea derulării unor afaceri în construcţii. 
CITEȘTE:
TRAGICOMEDIE: O firmă de calibru face angajări, oamenii nu vor să muncească, apel disperat al primarului: Vă rog să înțelegeți că trebuie să lucrăm undeva  
Comuna Dângeni are iarăși posibilitatea de a înființa noi locuri de muncă prin dezoltarea agenților economici existenți care lucrează în domeniul confecții de mobilier. Numele meu este Robert Anton de la Bauer-Konstrukt. Așa cum am convenit telefonic, revin în scris cu rugămintea de a mă ajuta în vederea găsirii în zona localitătii dvs. a unor ateliere care se ocupă cu prelucrarea lemnului (mic și mare mobilier, uși și ferestre, scări, parchet etc)”, i-a scris investitorul.
De asemenea, se pare că sunt la mare căutare firmele mici, atelierele sau chiar producătorii individuali.
Aceste informații ne sunt necesare pentru că suntem în faza de analiză în vederea demarării unor proiecte de construcții în zona dvs. și avem nevoie să știm dacă putem găsi câțiva furnizori locali (5-10) cu care să putem colabora pe viitor. Precizăm că, din experiența proiectelor trecute, preferăm colaborarea cu firmele mici (5-25 angajati) sau chiar cu micile ateliere sau producători individuali (1-5 angajati). Multumesc anticipat pentru sprijinul acordat”, este mesajul reprezentantului firmei străine.
(Ș.V.)
CITEȘTE:
Cel mai celebru primar din Botoșani culege laurii: Sătenii convinși să meargă la muncă, implicată și Poliția