La începutul acestei luni, SC Formens SRL, cel mai mare angajator privat din județ, a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) în legătură cu disponibilizarea colectivă a 78 de salariați.
Săptămâna trecută, AJOFM a anunțat că toți acești lucrători vor beneficia de prevederile legii 76/2002 și că s-au organizat deja două întâlniri cu cei vizați de concedieri.
Pe 19 martie s-a implicat în această problemă și unul dintre candidații la Primăria Botoșani proveniți din mediul de business.
Patronul unei afaceri în HoReCa, Remus Dăscălescu a făcut public că, în calitatea sa de ”viitor primar al municipiului Botoșani”, s-a deplasat la sediul companiei menționate, unde a discutat cu Carmen Helici și Vasile Curelariu, persoane de conducere, după care a arătat că ”am aflat lucruri interesante, dar vreau să fie confirmate și de AJOFM”.
A mers și la AJOFM, unde după o întrevedere cu Anca Apăvăloaie, directorul instituției, a arătat că acele ”lucruri interesante” se confirmă.
Pe seară, a venit cu detalii: problemele au plecat de la creșterea salariului minim pe economie adoptată de Guvern în toamna anului trecut, care nu a fost sustenabilă pentru tot mediul de afaceri, inclusiv pentru SC Formens SRL.
Remus Dăscălescu, candidat MRS la Primăria Botoșani
”Pot să vă confirm, 100%, că cei 76 de oameni disponibilizați nu reprezintă o problemă socială, familiile lor nu sunt supuse vreunui risc financiar, iar viața pentru aceștia poate decurge ca și până acum”
Care este explicația? Pur și simplu pe piața muncii există peste 150 de locuri de muncă vacante pentru confecționeri astfel încât oamenii se pot angaja imediat la expirarea preavizului.
”Personal vreau să vin în ajutorul oricărei persoane din cele 76”, a spus Remus Dăscălescu, arătându-și disponibilitatea de a îndruma persoanele concediate spre angajarea la alte firme.