Americanii cu sterilizarea „fugăriţi” de un… gălăţean

 

Cum orice minune ţine trei zile, aşa s-a întâmplat şi cu acţiunea de sterilizare a câinilor şi pisicilor, pe care Ascociaţia Ador, prin sprijinul financiar oferit  de Fundaţia Romanian Animal Resque (RAR) şi-a propus să o ducă la bun sfârşit şi care s-a finalizat printr-o reclamaţie venită tocmai de la Galaţi.

În cea de-a patra zi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) s-au prezentat în incinta cabinetului veterinar, unde cei implicaţi în acţiune îşi desfăşurau activitatea propusă. Motivul venirii acestora constă într-o  aşa zisă reclamaţie, primită de la o persoană din Galaţi şi care contestă modul în care căţeii şi pisicile ar fi fost trataţi. „Au primit (n.r. DSVSA) o sesizare de la o persoană din Galaţi, am văzut sesizarea era referitoare la bunăstarea animalelor după operaţie”, susţine Vasile Aramă, manager SC VelmaVet SRL.
Pe lângă condiţiile de primire, operare şi recuperare a patrupedelor, cei de la DSVSA au adus în discuţie şi numărul de animale care pot fi sterilizate pe zi, nu mai mult de 15. Fapt ce nu coincide cu ceea ce iniţiatorii acţiunii aveau trecut în registru, adică peste 50 de câini şi pisici.
În cele trei zile, membrii fundaţiilor împreună cu medicii veterinari au reuşit să sterilizeze, să vaccineze şi să deparaziteze peste 150 de animale.„S-au sterilizat în registrele noastre un număr de 164 de câini şi pisici. Toată acţiunea a durat trei zile, cu program de lucru foarte extins, s-a lucrat şi până la nouă seara, începând de dimineaţa de la 9. Lumea tot venea şi venea, şi stătea la rând şi nu am avut cum să limităm accesul persoanelor şi să le spunem nu staţi la rând că nu se poate. Totul s-a făcut pentru animale. Nu a fost o acţiune împotriva comunităţii, a fost o acţiune pentru comunitate”, a mai declarat Vasile Aramă.
Se pare că membrii organizaţiei RAR s-ar fi arătat extrem de deranjaţi de ceea ce s-a întâmplat la Botoşani, motiv pentru care au şi plecat de la Botoşani dezamăgiţi de modul în care au decurs lucrurile. Cu toate că Asociaţia RAR  a mai avut colaborări cu România, ei fiind prezenţi şi în alte colţuri ale ţării, cum ar fi Baia-Mare, Sibiu, Oradea, Bârlad, Galaţi şi Cluj, Botoşani ar fi prima locaţie unde acţiunea de sterilizare nu a fost dusă la bun sfârşit.
Marina NECULA