Cei opt copii care au ajuns de la şcoală la spital după ce au mâncat prăjituri nu au suferit de toxiinfecţie alimentară. În urma controalelor desfăşurate atât de Direcţia de Sănătate Publică, cât şi de Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) la magazinul de unde au fost cumpărate dulciurile a reieşit că toate produsele au fost în regulă.
În urma cercetărilor se pare că cei opt elevi din clasa a II-a a Şcolii Generale din localitatea Ghilea, comuna Şendriceni au servit sucuri şi prăjituri cumpărate de un coleg cu ocazia zilei sale de naştere. După acest răsfăţ cu dulciuri, copiii au intrat la ora de sport, unde în urma efortului făcut cu burţile pline li s-a făcut rău. „A fost o suspiciune de toxiinfecţie alimentară la Şcoala Şendriceni unde opt elevi s-au simţit rău după ce au consumat prăjituri de la un magazin alimentar din sat. Au fost transportaţi la Spitalul Municipal Dorohoi pentru a fi trataţi. (...) Comisarii de la Proctecţia Consumatorului care au participat la anchetă nu au găsit produse cu data durabilităţii minimale depăşite”, a declarat Alexandru Zarug, comisar şef CJPC. Un singur produs a fost descoperit la magazin ca fiind expirat – o cutie de vopsea. Elevii nu au fost internaţi, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol. (E.Ş.)