3 rețete pentru prânz sau cină în care poți integra piept de pui

(P) Pieptul de pui este, fără îndoială, unul dintre cele mai folosite tipuri de carne din întreaga lume. Adesea este asociat cu dietele, însă nu trebuie să îl mănânci fad și fără să îți aducă bucurie. Pieptul de pui poate fi integrat cu succes în numeroase rețete, iar în continuare îți vom prezenta trei astfel de preparate ideale pentru prânz sau cină.

 

Paste cu piept de pui, ciuperci la tigaie și sos alb

 

Deși ar putea părea complicată, pentru prepararea acestei rețete nu ai nevoie de mai mult de jumătate de oră. Cum pregătești paste cu piept de pui, ciuperci la tigaie și sos alb? În primul rând, trebuie să alegi pastele potrivite. Nu se vor potrivi spaghetele, însă poți folosi tagliatelle, fusilli sau farfalle. În al doilea rând, cel mai bine este să gătești pastele și puiul în același timp, bineînțeles, ținând cont și de durata de fierbere a pastelor.

 

Pune pastele la fiert în apă sărată și ține-le atâtea minute cât recomandă producătorul. Taie pieptul de pui în bucățele mici și condimentează-l cu sare, piper și alte condimente care îți plac. Încinge o tigaie în care adaugi o lingură de ulei de măsline și pieptul de pui. Înainte să fie complet gătit, adaugă ciupercile (pot fi proaspete sau din conservă) și gătește-le până când sunt ușor rumenite, ca și pieptul de pui.

 

Pentru a pregăti sosul, ai nevoie de o smântână lichidă pentru gătit pe care o adaugi într-o crăticioară cu sare, piper și parmezan ras. Amestecă încontinuu până se îngroașă, adaugă pastele, puiul și ciupercile și oprește focul. Servește totul cu parmezan ras deasupra.

 

Pui cu sos de gorgonzola

 

O altă rețetă delicioasă și ușor de făcut, pe care o poți servi ca atare sau integrată într-un alt preparat. Pentru a găti pui cu sos de gorgonzola, vei avea nevoie de piept de pui, smântână lichidă pentru gătit, gorgonzola (dulce sau picantă), parmezan, ulei de măsline, sare și piper și condimentele preferate pentru pui.

 

Pieptul de pui trebuie tăiat în felii subțiri pentru a se găti repede și foarte bine. După ce îl tai, unge-l cu ulei de măsline, pune sare, piper și alte condimente care îți plac și apoi pregătește puiul fie la cuptor, pe o tavă cu hârtie de copt, fie la o tigaie grill sau la un alt tip de grill.

 

Sosul de gorgonzola se prepară foarte ușor. Ai nevoie de o cratiță antiaderentă în care torni smântâna lichidă de gătit, sare și piper și o lași la îngroșat. Când începe să se îngroașe, adaugă gorgonzola mărunțită, parmezan și eventual, dacă dorești, și alte tipuri de brânzeturi. Amestecă totul până când se topesc brânzeturile. Apoi, toarnă sosul peste pieptul de pui. Poți servi rețeta ca atare sau alături de diverse garnituri de legume (broccoli, sparanghel, mazăre, morcovi, cartofi la cuptor și altele).

 

Salată cu piept de pui

 

Ultima rețetă pe care ți-o propunem este o rețetă clasică, dar pe care o poți modifica oricând după preferințele tale. Pentru această salată stabilește baza: salata preferată, roșii, castraveți, ardei, ceapă și alte legume și ierburi dorite. Pieptul de pui îl poți pregăti pe grill, însă condimentează-l foarte bine pentru a avea un gust desăvârșit.

 

Salatele pot reprezenta un prânz sau o cină delicioasă, însă este nevoie să fie și sățioase. Astfel, pe lângă salată, legume și piept de pui, este nevoie și de o sursă de grăsimi sănătoase. Cel mai simplu este să optezi pentru avocado sau nuci. De asemenea, adaugă și ulei de măsline în salată sau alt tip de ulei presat la rece, pe placul tău. Grăsimile și uleiul nu doar vor face salata mai sățioasă, dar vor ajuta și la asimilarea mai bună a vitaminelor din legume. Bineînțeles, poți alege să asezonezi salata cu un sos vinegretă sau orice alt tip de dressing. Servește salata alături de crutoane sau pâine coaptă puțin pe grill.

 

Sperăm că ți-au plăcut aceste idei de rețete și că le vei pune în practică.

 

Sursa foto: Shutterstock