La o vârstă la care mulţi alţii încă mai sunt ocupaţi cu facultatea şi cu masterul, un botoşănean îşi dedică o parte din timp… insolvenţelor. La numai 26 de ani are deja un palmares deloc de invidiat.
Adrian Puiu s-a născut în Botoşani şi figurează cu domiciliul în satul Cercu din comuna Bârnova, judeţul Iaşi. Anul trecut a bifat două insolvenţe, ambele în judeţul Botoşani: Agroland Chim SRL Ripiceni şi Zar-Stop-Sem SRL Ionăşeni.
Prima firmă a intrat sub incidenţa Legii 85/2014 pe 26 ianuarie 2016, la cererea creditorului KWS Seminţe SRL Bucureşti. Tabelul definitiv al creanţelor arată că firma la care Adrian Puiu este asociat majoritar (şi administrator până la insolvenţă) are datorii totale de 4 milioane de lei.
Deşi s-a aprobat un plan de reorganizare, creditorul garantat Banca Transilvania, care deţine o creanţă de numai 10.675 lei, nu a fost de acord, iar Curtea de Apel Suceava a respins cererea de confirmare a planului de reorganizare depus de debitoarea Agroland Chim SRL şi, altfel spus, debitoarea va intra în faliment.
La Zar-Stop-Sem SRL Ionăşeni, botoşăneanul Adrian Puiu deţine 50% din capitalul social şi a fost administrator. Firma a intrat în insolvenţă pe 2 septembrie 2016, la cererea creditorilor Prutul SA Galaţi şi Redoxim SRL Ghiroda şi a trecut la faliment prin procedură simplificată în luna următoare.
Tabel definitiv consolidat rectificat al creanţelor indică o masă credală mai mică decât la firma anterioară, dar totuşi destul de consistentă, de 2,1 milioane de lei.
În ianuarie 2011, când nici nu împlinise 20 de ani, Adrian Puiu şi-a făcut firmă de construcţii, ADR Commerce & Building SRL Iaşi. Cu doar doi angajaţi, respectiv unul singur, a raportat pentru 2015 şi 2016 cifre de afaceri de 1,88 milioane lei, respectiv 2,42 milioane lei.
Firma la care Puiu este unic asociat şi administrator a acumulat datorii gârlă, nivelul acestora fiind de 3,17 milioane lei la finalul anului trecut. CEC Bank s-a prins încă din octombrie 2016 că “a luat-o” şi a solicitat deschiderea insolvenţei, dar cererea a fost admisă abia pe 25 mai 2017.
Chiar dacă are o firmă în faliment, una în aşteptarea trecerii la faliment şi una oficial doar în insolvenţă, Adrian Puiu mai are la dispoziţie două societăţi prin care să-şi continue activitatea. Una din firmele în funcţiune este Zar-Stop-Land SRL Ionăşeni, care nu a mai depus bilanţ din 2014 şi a fost declarată inactivă de către ANAF în septembrie 2016, dar poate fi reactivată.
Singura firmă aparent în regulă este Milen Resort SRL Breazu, înfiinţată în martie 2012 de Elena Puiu (50 de ani), dar avându-l ca unic administrator pe Adrian Puiu. În aprilie 2016 a avut loc o majorare de capital social, o schimbare a obiectului principal de activitate (în “cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”) şi a fost deschis un punct de lucru în localitatea Ripiceni din judeţul Botoşani.
La ora actuală, firma este deţinută de Iacob Negruşer (26 de ani, domiciliat în Cajvana – Suceava) – 90,9% şi Elena Puiu – 9,1%, iar ca administratori figurează Iacob Negruşer şi Adrian Puiu.
Pe 15 martie 2017, creditorul Lukoil România SRL a obţinut încuviinţarea executării silite în Dosarul nr.6694/245/2017 de la Judecătoria Iaşi, împotriva debitorilor Milan Resort SRL şi Adrian Puiu.
Mai multe citiţi pe Supervizor.ro
FOTO: Business Insider
DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL