În aceste momente pe străzile orașului Botoșani are loc tradiționala Procesiune de Florii. Sute de credincioși s-au adunat încă de la 13:45 la Biserica Sfântul Dimitrie din cartierul Marchian.
De la mic la mare au venit cu flori în mâini iar începând cu ora 14:15 au pornit împreună uniți de același gând în marș pe străzile din municipiu.
Traseul este Biserica Sfântul Dimitrie – Biserica Sfântul Vasile cel Mare – Biserica Rosetti și Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Credincioșii împreună cu un sobor de preoți se opresc la bisericile de pe traseul amintit unde se citește din Sfânta Evanghelie, iar mai apoi într-un glas strigă toți: Osana, Osana.
Floriile este considerată cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori.
Totodată Floriile deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de "Săptămâna Mare", după cele 40 de zile de post. Din punct de vedere liturgic, din aceasta zi începe Săptămâna Patimilor, în amintirea cărora în biserici se oficiază în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioşii îl petrec pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte şi Înviere.
De Florii se mănâncă peşte, fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri.
În fiecare an de Florii se fac procesiuni, acestea rememorând intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, după ce cu o zi înainte îl înviase pe Lazăr din morţi. Mulţimea era atât de uimită de minune, încât era convinsă că a venit vremea regelui prevestit de profeţi. "Osana!", îi strigau pruncii, iar oamenii toţi adunaţi pe drum aşterneau în faţa Domnului hainele lor şi veneau să-L întâmpine cu ramuri de finic. Blând şi smerit, Iisus a intrat în cetate pe mânzul asinei. Acum, peste veacuri, pelerinii refac, pe jos, drumul triumfal, cu tristeţea care premerge Patimile Domnului, dar şi cu bucuria care prevesteşte Învierea Sa.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL: