Acţiune la Botoşani : "Fii conştient de creierul tău" - AFLĂ cine şi de ce o face

 

Fundaţia Estuar susţine în perioada 12 – 18 martie Săptămâna de Conştientizare a Creierului, Brain Awareness Week (BAW) - o campanie globală pentru a creşte gradul de conştientizare publică despre progresul şi beneficiile privind cercetare creierului.

În fiecare martie, BAW uneşte eforturile depuse de organizaţiile partenere din întreaga lume într-o celebrare a creierului pentru oameni de toate vârstele. Anul acesta evenimentul are loc între 12 şi 18 martie. În România, BAW este promovată de către Fundaţia Estuar prin cele 5 centre ale sale din Bucureşti, Ploieşti, Giurgiu şi Cluj şi în Filiala Botoşani. Timp de o săptămână în cele cinci oraşe în care este prezentă Fundaţia Estuar, au loc campanii stradale de informare asupra problemelor de sănătate mintală, workshop-uri despre activitatea creierului şi emoţii, despre bolile psihice şi disfuncţionalităţi ale creierului, zilele Porţilor Deschise în centrele sociale, antrenamente cognitive şi exerciţii pentru creier, ateliere recreative şi proiecţii de filme documentare. 

Workshop şi campanie de informare la Botoşani

„La Botoşani, vom organiza sâmbătă, 17 martie, workshop-ul «Fii conştient de creierul tău», la sediul filialei din Strada Furtunii, nr. 2, între orele 11 şi 13, iar duminică vom avea o activitate de informare a publicului larg cu privire la sănătatea mintală. Acţiunea se va desfăşura pe Pietonalul Unirii, începând cu orele 11. Activităţile de la Botoşani sunt organizate în parteneriat cu Asociaţia B-Right Media – Centrul de Voluntariat”
, a declarat Adina Pascal, director executiv al Filialei Botoşani a Fundaţiei Estuar. Evenimentele din cadrul Brain Awareness Week (BAW) sunt organizate în cadrul proiectului “Care este contribuţia ta la sănătatea mintală a semenului tău”, derulat de Fundaţia Estuar şi susţinut de Raiffeisen Bank şi The Dana Foundation. 

De 19 ani în slujba sănătăţii mintale

Fundaţia Estuar a fost fondată în septembrie 1993 pentru a oferi opţiuni şi alternative sociale adulţilor cu probleme de sănătate mintală în vederea reintegrării lor în comunitatea românească. Fundaţia Estuar oferă în cadrul celor patru centre sociale din Bucureşti, Cluj, Ploieşti şi Giurgiu şi a celor două din filiale din Constanţa şi Botoşani servicii de consiliere şi informare, servicii de recuperare, reabilitare şi reinserţie socială, servicii locative şi consiliere la domiciliu.

1 din 3 oameni: tulburări mintale pe parcursul vieţii

Sănătatea mintală este acel echilibru emoţional care te ajută să treci peste problemele care pot apărea în viaţa ta, este capacitatea de a construi relaţii de afecţiune cu ceilalţi şi puterea de a cere ajutorul atunci când ai nevoie. Datele oficiale arată că unul din trei oameni pot trăi tulburări mintale pe parcursul vieţii. Boala psihică se situează la nivelul bolilor cardiovasculare şi are o incidenţă de trei ori mai mare decât cancerul. Mulţi dintre cei ale căror probleme sunt identificate primesc tratament de la medicul generalist; doar patru din zece persoane diagnosticate primesc tratament psihiatric. Dintre cei diagnosticaţi cu probleme de sănătate mintală, 99 % continuă să trăiască în comunitate, restul necesitând internarea într-un spital. Cele mai frecvente probleme de sănătate mintală sunt depresia şi anxietatea.
CITEŞTE ŞI:
 Boutique Caritabil la Fundaţia Estuar