Accidentul aviatic de la Suceava, în urma căruia au murit doi oameni, anunţat după câteva ore de la impact: Au căzut cu avionul direct în vârf

Ancheta în cazul prăbuşirii avionului ultrauşor pe un teren agricol din satul Hurjuieni, comuna Gălăneşti, a continut luni, pe lumină, efectuată de specialişti din cadrul Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

 

Aceştia sunt şi cei care au pregătirea necesară de a trage câteva concluzii preliminare, legate de avion, starea în care a fost găsit, cum s-a produs impactul cu solul etc.

 

Se pare, încă, că elementele aflate la dispoziţia anchetatorilor sunt reduse.

 

Un element destul de cert este că avionul a decolat de pe aerodromul din Frătăuţii Vechi, în jurul orei 15:00. Aşadar, cu mai mult de patru ore înainte de ora la care s-a anunţat tragedia. Având în vedere că nu a fost identificat cineva care să fi văzut avionul în derivă, este destul de probabil ca între momentul tragediei şi apelul la 112 să fi trecut destul de multă vreme. De altfel, motorul era deja rece când echipajele de salvatori au ajuns la faţa locului, scrie Monitorul de Suceava.

 

Cum vremea era proastă, ploua, iar avionul a căzut pe un teren agricol izolat, la aproximativ patru kilometri de drum, pare destul de plauzibil ca nimeni să nu fi văzut ceva. Aeronava de mici dimensiuni figurează înmatriculată în Letonia şi era destinată scopului recreativ.

 

Marcel Iliese, în vârstă de 58 de ani, instructor de zbor, şi Bogdan Adomniţei şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.

 


Bogdan Adomniţei manifesta prudenţă în zbor, dovadă şi că zbura doar cu instructori cu mare experienţă, cum a fost cazul şi duminică, când era însoţit de instructorul Marcel Iliese.

 

Entuziasmat de noul avion, Bogdan a zburat şi vineri, şi duminică. Tragedia s-a produs în timp ce acesta era la al doilea zbor de duminică.

 

”Nu a fost vânt sau furtună, dar a fost o ploaia rapidă, cred că a venit o ploaie rapidă când ei erau în zbor, cam aşa reiese după ore şi ce a fost afară. Au căzut cu avionul direct în vârf, puternic, avionul e distrus aproape total”, a relatat Alexandru Scheul, om de afaceri sucevean.

 

Acesta crede că nenorocirea s-a produs pe la 15.30-16.00, oricum cu mult înainte de a fi găsit avionul prăbuşit. Alarma a fost dată după ora 19.00.