Abatorul lui Ţurcanu prins în scandalul naţional cu carnea de cal

 

Scandalul naţional cu carnea de cal ia amploare şi aduce în prim plan un nou abator de la Botoşani, de această dată cel al tatălui preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Mihai Ţurcanu şi preşedintelui Consiliul Judeţean, Florin Ţurcanu.
Florea Turcanu si Florin Turcanu

Conform unui material realizat cu camera ascunsă de România TV, o cantitate de 100 de kilograme de carne a fost descoperită într-un depozit frigorific de la marginea capitalei. La o analiză carnea care era etichetată ca fiind de vită a fost depistată că era de fapt de cal. Doctorii sanitari veterinari din capitală au găsit carnea de cal într-un depozit situat pe şoseaua de centură. Marfa a fost imediat sigilată.

Carnea ar proveni de la ferma lui Florea Ţurcanu, tatăl preşedintelui ANSVSA, dar şi al şefului CJ Botoşani şi administrator al abatorului Florea Carn. Contactat de reporterii postului naţional de televiziune, Mihai Ţurcanu a fost întrebat dacă abatorul Florea Carn are legătură cu tatăl său, moment în care acesta a răspuns: „Nu ştiu d-nă, întrebaţi-l pe dlui, tatăl meu poate să aibă foarte multe şi tatăl meu poate să aibă N activităţi, este un crescător de animale, e un fermier desăvârşit, ancheta o fac inspectorii din cadrul DSVSA-urile locale (…). Eu nu pot să infirm sau să contest acest lucru. Vă pot asigura că ANSVSA îşi face treaba, iar dacă se vor găsi vinovaţi vor fi pedepsiţi în modul cel mai drastic posibil", a declarat Mihai Ţurcanu, preşedintele ANSVSA. Mai mult decât atât, abatorul Florea Carn se pare că nu ar avea autorizaţie pentru sacrificare de cabaline, singura firmă care poate face acest lucru la nivelul judeţului Botoşani fiind Doly Com.
CITEȘTE ȘI:
Abatorul lui Ţurcanu de la Suliţa nu are autorizaţie – AFLĂ cine spune asta
Ţurcanu despre abator: Tatăl meu respectă legile din România