6 pași pentru alegerea corpurilor de iluminat perfecte pentru casa ta

(P) Selectarea iluminatului pentru un spațiu este un proces care ține cont de mai multe elemente de bază. Iată, așadar, care sunt acele criterii pe care să le iei în considerare înainte de a achiziționa un corp de iluminat așa cum îți dorești:

 

●    scopul;
●    cantitatea de lumină;
●    calitatea luminii;
●    tipul de corpuri de iluminat pe care ți-l dorești și
●    dacă este vorba de un corp de iluminat decorativ.


Aplică aceste criterii tuturor proiectelor pe care le faci, deoarece scopul este de a oferi confort vizual spațiilor. Iată câteva sfaturi, pas cu pas, pentru momentele în care dorești să-ți amenajezi casa cu accesorii fabuloase. Citește mai departe pentru șase sfaturi pe care să le ai în vedere în timpul procesului de planificare.


1.    Măsoară-ți spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru corpurile de iluminat


Iată un sfat esențial de reținut înainte de a face orice achiziție de corpuri de iluminat. Pentru a fi sigur că un dispozitiv de tavan este suficient de mare pentru spațiul tău, în special un candelabru, un lucru pe care îl poți face rapid este să măsori lungimea și lățimea camerei.


Notează cifrele undeva, Asta va oferi un punct de plecare pentru dimensiunea ideală pentru un corp bine ales. De exemplu, un corp de 91 de centimetri lățime ar fi ideal pentru o cameră de 6 pe 4 metri.


Acestea fiind spuse, procesul de decizie nu se oprește după ce ai terminat cu ruleta. Trebuie să iei în considerare și greutatea vizuală a corpului. Dacă spațiul este aerisit, poate fi mai bine să mergi pe variante de corpuri mari, voluminoase. În schimb, dacă ai o cameră întunecată, cu multă mobilă, ar putea fi o opțiune mai bună să alegi corpuri micuțe.


2.    Gândește-te atât la elementele arhitecturale, cât și la cele decorative


Ar trebui să existe un echilibru perfect între iluminatul arhitectural și decorativ. Diferite tipuri de iluminat îndeplinesc funcții diferite. Iluminarea integrală de pe tavan oferă o strălucire generală și este cea mai bună pentru a ilumina arta și sculpturile, precum și pentru sarcinile mai banale, cum ar fi curățarea casei.


Între timp, lămpile de masă și de podea luminează perfect pentru un moment de lectură, de jocuri în familie sau adunări cu prietenii.


Vrei să încorporezi un plus de dinamism? Lucruri precum paravanele și lămpile tip jardinieră pot fi și mai de efect în ceea ce privește iluminarea pe podea. Toate acestea împreună creează armonia perfectă între funcție și formă.


În primul rând, iluminatul este funcțional, dar creează și o stare de spirit, un sentiment și un răspuns emoțional. În plus, iluminatul are un scop estetic. Luminile pot fi spectaculoase și pot constitui punctul focal al designului într-o cameră. De la candelabre ornamentate, la pandantive simple cu glob până la lumini rustice supradimensionate din lemn, se poate crea o atmosferă incredibilă numai prin iluminare.


3.    Încorporează o varietate largă de niveluri de lumină


Este foarte important, atunci când proiectezi o cameră, să consideri că ai nevoie de diferite niveluri de iluminare. Acest lucru înseamnă încorporarea lămpilor, a corpurilor suspendate și poate chiar a variatoarelor într-un singur spațiu.


4.    Ia în considerare fiecare rol pe care îl joacă fiecare cameră din casa ta


Multe spații din casa ta servesc mai multe funcții, acesta fiind și motivul principal pentru care variatoarele sunt o caracteristică atât de utilă. Când vrei o cină romantică în comparație cu o cină cu copiii, iluminatul ar trebui să fie adaptabil. Mulți oameni nu au săli de mese formale și doresc flexibilitatea unui blat de bucătărie. Aici intervine iluminatul încastrat cu diverse întrerupătoare.


5.    Hotărăște-te dacă vrei să ai corpuri de iluminat vedetă în anumite puncte din casă


Reține că iluminatul nu va fi întotdeauna vedeta unei camere. Dacă iluminatul trebuie să fie vedetă într-un spațiu, de obicei va fi singura sursă și va fi dramatică în stil. Spre exemplu, într-un foaier sau un dressing, ori un spațiu mare de garderobă vei avea nevoie de o singură piesă de rezistență. Pe scări este, de asemenea, o oportunitate pentru un iluminat cu factor „wow” – adică ceva mare și îndrăzneț pentru a umple spațiul cu lumină și strălucire.


6.    Joacă-te cu estetica fiecărei camere


Poți fie să selectezi un iluminat care completează în mod direct estetica unei camere, fie să te îndepărtezi de drumurile bătute și să cumperi corpuri care adaugă un oarecare contrast. Schema generală de design va dicta stilul dispozitivului de iluminat și dacă ar trebui să se conformeze arhitecturii camerei sau să contrasteze cu aceasta.


O imagine izbitoare poate fi creată prin folosirea unui candelabru din bronz și cristal Ludovic al XVI-lea într-un spațiu contemporan auster, cu singura condiție ca proporțiile celor două să funcționeze bine împreună, la fel cum un dispozitiv de avangardă poate pune în valoare detaliile unei camere cu detalii mai tradiționale.


Desigur, nu uita să ascunzi orice cablu electric de la vedere, pentru că ele strică orice design plăcut. În plus, verifică să ai un tablou electric perfect funcțional, pentru a te bucura din plin de accesoriile de iluminat alese.