5 lucruri pe care să le ai în vedere în rutina de îngrijire personală

(P) A avea grijă de tine însăți este o dovadă că te prețuiești și te respecți, că îți dorești să fii un adult sănătos atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Este important să te prioritizezi și să pui pe primul loc grija față de tine - nu este, nicidecum, un act narcisist, ci faptul că îți acorzi atenția cuvenită presupune că-ți dorești să te bucuri de tine și de tot ceea ce ai în jur într-un mod sănătos.

 

Așadar, îți oferim astăzi câteva lucruri de care poți ține cont în rutina ta de îngrijire personală - lucruri care, făcute regulat, pot deveni într-un timp destul de scurt obiceiuri sănătoase.

 

1. Acordă-i părului tău atenția necesară

 

A-ți îngriji părul nu presupune să știi să îl coafezi în moduri alambicate, să îl ondulezi sau să îl intinzi cu placa în fiecare zi (dimpotrivă, folosirea ondulatorului și a plăcii de întins părul poate fi chiar dăunător). Un păr îngrijit înseamnă, de fapt, să îl speli atunci când trebuie (dacă ți se îngrașă părul repede, atunci spală-l ori de câte ori este cazul) și să folosești produse de îngrijire și de întreținere a acestuia (mai ales în cazul în care este vopsit sau decolorat).

Pe lângă un șampon potrivit pentru tipul tău de păr, aplică și un balsam de par, pentru că acesta te va ajuta să îl hidratezi, să previi despărțirea vârfurilor și să îi oferi podoabei tale capilare un aspect mătăsos și sănătos, hidratându-l.

 

2. Alimentează-te sănătos și consumă suficientă apă

 

O altă dovadă vădită că îți pasă de sănătatea ta este ceea ce consumi zi de zi. Evită să mănânci fast-food, dulciuri și băuturi carbogazoase, iar, în cazul în care nu te poți abține, încearcă să consumi cât mai rar. În schimb, înlocuiește alimentele nesănătoase cu fructe, cu legume, cu alimente bogate în grăsimi sănătoase (cum ar fi avocado, pește, nuci), cu cereale. Creează-ți o alimentație bogată în vitamine, în nutrienți și în proteine echilibrate și, de asemenea, încearcă să ai ca gustări alimente precum nuci, caju, migdale, fructe uscate, legume tăiate bastonașe, pentru că acestea sunt sățioase și mult mai sănătoase în comparație cu alte tipuri de gustări.

 

De asemenea, pe lângă o alimentație sănătoasă, nu uita să consumi o cantitate suficientă de lichide pe parcursul zilei, astfel încât să te hidratezi - pielea și organele tale interne îți vor fi recunoscătoare pentru asta.

 

3. Fă mișcare

 

Indiferent că mergi la sală, ieși la alergat, faci exerciții în casă, dansezi sau te plimbi în aer liber, important este să îți pui corpul și mușchii în mișcare. Activitatea fizică, practicată în mod regulat, nu este utilă doar pentru trupul tău, pentru a te menține sănătoasă și în formă, ci și pentru mintea ta.

 

4. Folosește produse potrivite pentru ten și nu uita să te demachiezi

 

În rutina ta de zi cu zi, este important să incluzi și o rutină de îngrijire a tenului, indiferent de tipul acestuia. Astfel, folosește un produs de curățare adecvat și o cremă hidratantă (mai ales dacă acesta este uscat, iar, în cazul în care ai un ten cu tendință de îngrășare, există variante de creme hidratante și pentru acesta). De asemenea, este esențial să nu uiți să te demachiezi în fiecare seară și să nu adormi cu machiajul pe față, ci să respecți rutina și să îți îngrijești tenul într-un mod corespunzător, prevenind astfel îmbătrânirea prematură, controlând excesul de sebum și menținându-l sănătos.

 

Totodată, nu uita să integrezi în rutina ta zilnică și crema de protecție solară, indiferent de anotimp.

 

5. Odihnește-te suficient

 

Nu în ultimul rând, asigură-te că te odihnești suficient. Pe lângă un orar de odihnă bine stabilit, asigură-te că somnul tău este calitativ, într-un mediu favorabil, evitând să folosești device-uri înainte de culcare.

 

Așadar, acordă trupului și minții tale grija necesară, oferindu-le ce este mai bun: un somn de calitate și odihnitor, hrană sănătoasă, produse calitative de îngrijire a părului și a tenului, hidratare și mișcare.

 

Sursă foto: Pexels.com