(P) Te-ai hotărât să dai periuța de dinți clasică pe o periuță electrică? Îți spunem tot ce trebuie să știi despre criteriile de care este necesar să ții cont înainte de a face o astfel de achiziție.
Igiena orală este extrem de importantă și joacă un rol determinant, atât în ceea ce privește sănătatea dinților tăi, cât și în ceea ce privește stima ta de sine. Este clar că dacă nu te simți în largul tău atunci când zâmbești în public, stima de sine are de suferit. Obiceiul sănătos de a te spăla pe dinți măcar de două ori pe zi este extrem de important, atât în ceea ce privește sănătatea dinților, cât și în ceea ce privește sănătatea gingiilor și sănătatea generală.
Dacă vrei să economisești timp și să ai parte de un periaj mult mai eficient, periuța electrică este ajutorul tău de nădejde în tot acest proces. Hai să afli cum o alegi.
Există două mari tipuri de periuțe electrice, atunci când ne referim la criteriul alimentare: cele cu baterii reîncărcabile sau simple și cele cu acumulatori nedetașabili. Dacă îți dorești o mobilitate mai mare, te poți îndrepta către cele care folosesc acumulatori care îți permit să ai câtă libertate de mișcare îți dorești tu și să nu depinzi de o priză. De asemenea, o periuță fără fir poate să fie folosită cu încredere și la duș în cazul în care dorești să economisești timp și apă și să te speli pe dinți în acest loc
Sigur că în alegerea unei periuțe electrice un rol important îl are numărul de rotații pe minut. Acesta determină eficiența periajului și eficientizează inclusiv timpul pe care îl acorzi spălatului pe dinți. Există, în funcție de felul acestora, periuțe electrice care pot înregistra de la 1300 și până la 8800 de rotații pe minut, cum este cazul celor cu mișcări oscilante, însă există și periuțe electrice care înregistrează și până la 30.000 de rotații într-un minut. Sigur că un factor determinant în ceea ce privește numărul de rotații este tehnologia mai mult sau mai puțin avansată care determină și prețul mai ridicat sau mai accesibil.
Și pentru că tot am pomenit de tipurile de periuțe, hai să vedem care sunt acestea în funcție de tehnologia folosită în producere. Există două mari tipuri de periuțe electrice, și anume periuța de dinți electrică oscilantă și periuța de dinți sonică.
Periuța electrică oscilantă se referă la faptul că perii acesteia folosesc niște mișcări circulare atunci când tu o pornești. Aceștia oscilează sau se rotesc, fie înainte, fie înapoi. Cât despre periuța electrică sonică, este produsă având la bază o tehnologie care produce vibrații ce ajută pasta de dinți și fluidele să îți curețe dinții în profunzime, acestea fiind mult mai eficiente decât periuțele electrice oscilante.
Modul de curățare este un alt criteriu pe care te sfătuim să-l iei în calcul atunci când îți alegi o periuță electrică. Acesta se referă la diferitele funcții de curățare cu care sunt dotate periuțele electrice. De pildă, unele periuțe electrice au o funcție specială la care poți apela dacă ai gingii sau dinți sensibili. Modul de curățare se mai referă și la vitezele și la intensitățile diferite de care ai nevoie pentru un periaj perfect.
Au o importanță deosebită și următoarele funcții, pe care ți le prezentăm imediat. Una dintre ele este rigiditatea perilor, care este importantă mai ales dacă ai probleme cu gingiile sau cu dinții sensibili, iar în acest caz o periuță electrică potrivită pentru tine este una cu peri moi.
O altă funcție pe care o poți lua în considerare este dimensiunea capului pe care îl are periuța electrică. Nu te încurajăm să îți cumperi o periuță cu un cap prea mare deoarece te va incomoda atunci când te speli pe dinți.
În fine, senzorii de presiune sunt și ei importanți pentru că vor îți vor da de știre atunci când presiunea pe care o exerciți asupra dinților tăi este una mare și riști să îți vătămezi gingiile.
Alege-o pe care ți se potrivește!