2016 pentru profesorii botoșăneni : gradații de merit și finanțări pe programul Erasmus+

Inspectoratul Școlar Județean va acorda și în acest an gradații de merit pentru cadrele didactice ce îndeplinesc condițiile prevăzute de metodologie. De asemenea, tot anul acesta, profesorii botoșăneni pot accesa programul Erasmus+.

 

Mihaela Huncă, șefa de la Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat vizavi de gradaţiile de merit că: "Încep cu luna februarie, dupa calendarul metodologiei de desfăşurare a concursului gradaţiilor de merit. În momentul actual sunt cam 899 de gradaţii de merit în plată pentru cadrele didactice, dar pe 8 - 19 februarie se va stabili exact numărul de gradaţii. Această activitate se finalizeaza la 31 mai, când are loc emiterea ordinului ministrului educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice"

O altă discuţie a vizat programele Erasmus+, despre care a spus: "S-a hotarat că aceste proiecte au adus o valoare în plus educaţiei naţionale, prin parteneriate internaţionale şi este păcat să nu se realizeze la mai multe unităţi aceste parteneriate".

Pentru finanţare în programul Erasmus+, toţi beneficiarii, inclusiv candidaţii şi partenerii, trebuie să obţină un Cod de Identificare a Participantului, fără acesta fiind imposibilă finanţarea. Odată obţinut, acesta e valabil pentru toate proiectele depuse ulterior.

Termenele Limită  privind solicitările de finanţare sunt:
-2 februarie pentru proiectele de mobilitate pentru educaţie şcolară şi proiecte de mobilitate pentru formare profesională (VET)
-31 martie pentru proiecte de parteneriat strategic pentru educaţie şcolară, chiar şi proiecte între şcoli, şi pentru proiectele de parteneriat strategic pentru formare profesională (VET)
Cel târziu se pot trimite la ora 13:00, doar online.

Pentru gradaţiile de merit, printre datele prezente în calendar sunt:
1-18 martie- Întorcmirea şi depunerea dosarelor de către candidaţi şi avizarea la nivelul unităţii de învăţământ
21-30 martie-Depunerea dosarelor cu documentele justificative privind activitatea candidatului la secretariatul/registratura inspectoratului şcolar
18 mai- Afişarea listelor cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării la avizierul inspectoratului şcolar
19-20 mai-Depunerea contestaţiilor
23-25 mai- Soluţionarea contestaţiilor de către comisia de contestaţii 

Se lucrează, de asemenea, la adoptarea planului de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017, iar o ședință în acest sens va avea loc de la ora 12:00, pe 14 ianuarie 2016.

B.O

Citeşte şi:  Șefa educației botoșănene către olimpici : Noi, botoșănenii, ne înclinăm! – GALERIE FOTO