2014 încheiat la Primărie cu tichete pentru pensionari și păsuiri pentru patronii cu probleme

Ultima ședință ordinară de Consiliu Local din anul 2014 va avea loc luni, 22 decembrie și va începe la ora 11:00. Ziua se anunță a fi una lungă dată fiind multitudinea și diversitatea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

 

Printre acestea și cele anunțate încă din campania electorală pentru alegerile prezidențiale de primar și anume, acordarea unui ajutor de minimis antreprenorilor care pornesc o afacere și care creează noi locuri de muncă la Botoșani.
”Sper să avem susținerea consilierilor pentru aceste proiecte care sunt extrem de importante. Le-am mai anunțat și atunci când au fost spre dezbatere publică, acum sunt pe ordinea de zi. Este proiectul cu ajutorul de minimis, în urma dezbaterilor pe care le-am avut cu mediul de afaceri, sper să producă primele efecte în 2015, să vedem primele afaceri care beneficiază de aceste facilități”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.
Concret, este vorba despre o scutire a taxelor și impozitelor, considerată tot un fel de schemă de ajutor, pentru cei care fac investiții de cel puțin 75.000 de euro. Mai departe, pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul privind acordarea unor tichete sociale pensionarilor cu pensii mai mici de 700 de lei dar și eșalonarea la plată a unor taxe și impozite pentru patronii de la Botoșani care întâmpină dificultăți financiare. Nu în ultimul rând, vorbim și despre stabilirea nivelului de taxe și impozite pentru anul 2015, care rămân în același cuantum asemenea lui 2014. (G.E.)
CITEȘTE:
 Teren sintetic și tribune acoperite pentru FC Botoșani, anul viitor