2012 aduce evaluări pentru salariaţii Primăriei: Nu toţi vor primi punctaje mari

 

Anual în prima lună din an, salariaţii din cadrul Primăriei Botoşani trec printr-un amplu proces de evaluare a activităţii aferente celor 12 luni din cel care s-a încheiat. Practică care va fi aplicată şi anul acesta cu începere din luna ianuarie de către Executivul Primăriei.
În funcţie de evaluarea care se efectuează la început de an salariaţii din cadrul municipalităţii îşi vor primi retribuţiile băneşti sau vor trece pe o treaptă superioară în postul pe care îl ocupă. Motiv pentru care, cei care sunt trecuţi pe lista neagră a abaterilor vor avea de suferit la dublu. Cei mai mulţi dintre cei indisciplinaţi se regăsesc în rândul salariaţilor de la intervenţii edilitare care s-au prezentat uneori la serviciu „aghezmuiţi”. „În ianuarie va avea loc şi evaluarea salariaţilor şi noua organigramă. Au mai fost abateri disciplinare în rândul salariaţilor dar nu foarte multe, au fost mai mult la Direcţia de Servicii Publice şi Zone de Agrement cu cei de la intervenţii edilitare, i-au mai prins băuţi, au mai dat afară pe câţiva, alţii sancţionaţi la salarii, de 5% sau 10%”, a declarat Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani.
Comisia de disciplină i-a scos curaţi că tot dintre ei sunt
Nici unii dintre funcţionarii publici nu au fost întru totul disciplinaţi şi au intrat în atenţia şefilor după ce şi-au făcut propriul program de lucru de numai câteva ore de activitate şi s-au făcut nevăzuţi puţin peste orele amiezei. „În cazul funcţionarilor am avut vreo doi trimişi la comisia de disciplină care bineînţeles că i-a scos curaţi că doar tot dintre ei sunt. Mai absenţe mai fugeau acasă la ora 14:00, ei plecau acasă. Evaluarea pentru salarii este foarte importantă, în funcţie de punctajul care se dă atât ia salariu şi nu mai poate nici promova, că el doi ani de zile dacă îi dau evaluare proastă nu mai poate promova, nici prime, nici salarii de merit, nici nimic. Sunt vreo doi, trei ani de când nu mai dăm noi 30 de puncte la toată lumea şi la fel o să se întâmple şi acum, deci cine merită, merită cine nu…”, a mai spus viceprimarul. (G.E.)