1000 de lei va plăti un botoșănean pentru o plimbare pe ulița satului

Bărbatul de 42 de ani nu avea voie să părăsească domiciliul până pe data de 3 octombrie.

 

Verificările făcute în cursul zilei de ieri, în satul Băiceni din comuna Curtești, au scos la iveală nerespectarea de către un bărbat în vârstă de 42 de ani a măsurii de carantinare la domiciliu.

 

Jandarmii l-au depistat în timp ce se plimba nestingherit prin localitate, în condițiile în care nu avea voie să părăsească domiciliul declarat până pe data de 3 octombrie inclusiv.

 

Încălcarea măsurii de carantinare, dispusă de către Direcția de Sănătate Publică pentru o perioadă de 14 zile, îl va costa 1.000 lei, sumă ce reprezintă cuantumul sancțiunii contravenționale primite.

 

”Amenda aplicată de jandarmi constituie minimul prevăzut de Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, maximul putând ajunge însă la valoarea de 5000 de lei”,

IJJ Botoșani

 

În ultima săptămână, în vederea limitării noilor cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au verificat 584 de persoane la domiciliu, din care 407 aflate în carantină și 177 în izolare.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store